ACTIEVE DAGBESTEDING

Elke dag genieten van de landelijke omgeving en de frisse buitenlucht.
Lekker bezig zijn met werk dat ertoe doet. Je hoeft je geen dag te vervelend bij Griftenstein & Zorg.

We bieden een actieve dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking, autisme ADHD of andere gedrags- of ontwikkelingsproblemen.

Pas je bij onze doelgroep en ben je tussen de 14 en 55 jaar? Dan ben je welkom bij onze dagbesteding.

Ook voor jongeren

Kun je een tijdje niet naar school omdat je hoofd te vol zit, de klas te druk is voor je of je even niet lekker in je vel zit? Als je 14 jaar of ouder bent kun je bij onze dagbesteding terecht.

Aan de slag

Stilzitten is er niet bij. Dankzij jou zijn de paarden verzorgd en ziet ons erf er schoon en netjes uit.

Play Video

Aan de slag op stal

Stilzitten is er niet bij. Dankzij jou zijn de paarden verzorgd, hebben ze genoeg te eten en ziet ons erf er schoon en netjes uit. Als je s middags geen zin hebt om verder te gaan met de paarden gaan we samen verder in ons klushok. Hier kan jij terecht als je kan werken in een groep van 8 collega’s en zelfstandige opdrachtjes kan doen en even niet naar school toe kan.

Aan de slag bij land en dier

Op deze plek verzorg je samen met je collega’s de kleinere dieren, zorg je dat de bloemen en groente er mooi bij staan, kloof je het hout en help je bij alle kleine klusjes. Hier kan je komen helpen als je kan werken in een groep van 6 collega’s en als je meer nabijheid nodig hebt.

IMG_3929_e Aktieve dagbesteding

Aan de slag in de horeca

Met je handen in de deeg. Hier kan je helemaal los met het maken van appeltaarten. Samen met je collega’s bak je voor De Biltsche Hoek de appeltaarten en mag je kleine opdrachtjes doen in het restaurant o.b.v. jouw begeleiders.

Extraatje

Om even bij te komen van het harde werken, trappen we samen een balletje of doen we andere sportieve activiteiten. Eens per week is er ook tijd om individuele begeleiding te krijgen om jouw conditie naar een hoger niveau te brengen.

Bij ons leer je wat

Leren over werken

We vinden het belangrijk dat je bezig bent met werk dat ertoe doet. Je leert welke werkzaamheden er op onze boerderij zijn en om taken uit te voeren. We oefenen om ons werk op tijd af te krijgen en om samen te werken.
Als je op een andere plek gaat werken leer je zelfs om in een bedrijf te werken. Hoe ga je daar met je collega’s om? Kun je taken zelfstandig uitvoeren? 

Leren over jezelf

Bij Griftenstein & Zorg leer je ook heel veel over jezelf:

  • sociale vaardigheden
  • emotionele vaardigheden
  • zelfredzaamheid
  • omgaan met gezag

Vind je nieuwe dingen spannend? Dat snappen wij. Daarom zorgen wij voor een veilige omgeving, zodat je nieuwe dingen durft te leren. Wat zul je trots zijn als je ziet wat je allemaal kunt straks!

Wanneer?

Stal: maandag-donderdag 9-16u; vrijdag 9-12.30u
Land & dier: maandag, dinsdag, donderdag 9-16u
Horeca: woensdag + donderdag 9-16u.

Of lees eerst nog wat meer over ons aanbod.