ACTIEVE DAGBESTEDING

Wil jij ook graag nuttig zijn en werken op een plek die er toe doet? Waar je in beweging word gezet? Dan is er goed nieuws:

Griftenstein en Zorg biedt actieve dagbesteding aan (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking of andere hulpvragen die passen binnen ons aanbod. De meeste deelnemers zijn tussen de 18 en 30 jaar.

Ook als je een tijdje niet naar school kan, omdat je niet lekker in je vel zit en je bent ouder dan 14 jaar dan ben je welkom bij ons. Wij helpen je bij het krijgen van het dagritme op een ontspannen manier, zodat je weer wat meer zelfvertrouwen krijgt en daarna klaar bent voor de volgende stap.
Onder begeleiding van de dagbesteding van Griftenstein en Zorg werk je samen met jouw collega’s voor het Van der Valk hotel De Bilt- Utrecht. Ons Koetshuis staat naast het hotel. Het is een gezellige plek met een huiselijke uitstraling. Ook zijn er ontspanningsmogelijkheden op het erf. Hierdoor kan je na het harde werken even lekker ontspannen op de schommel of de trampoline. Of rij een rondje op de stuntfiets of de skelter.

Wij zorgen voor een veilige en gemoedelijke omgeving waar iedereen kan groeien en ontwikkelen op zijn of haar tempo.

 

Leren over werken

We vinden het belangrijk dat je bezig bent met werk dat ertoe doet. Je leert welke werkzaamheden er zijn en om de taken uit te voeren en keuzes te maken. We oefenen om ons werk op tijd af te krijgen en om samen te werken. Hoe ga je met je collega’s om? Kun je taken zelfstandig uitvoeren? Kun je om hulp vragen als je dat nodig hebt?

Leren over jezelf

Vind je nieuwe dingen spannend? Dat snappen wij. Daarom zorgen wij voor een veilige omgeving, zodat je nieuwe dingen durft te leren. Wat zul je trots zijn als je ziet wat je allemaal kunt straks!
We hebben aandacht voor:
• ontspanning na inspanning
• grenzen aangeven
• om hulp leren vragen
• zelfstandigheid bevorderen (in kleine stappen)

Bewegen

Als je hard gewerkt hebt is het heerlijk om even je hoofd leeg te maken. Lekker even de dieren knuffelen of bewegen is een fijne manier hiervoor. Op donderdag hebben wij zelfs een fysiotherapeut gedurende de dag die alle deelnemers even extra aan het bewegen zet. De middag staat helemaal in het teken van sporten!

Vervoer

Als je nu wat verder weg woont denken we graag met je mee over het vervoer. We beschikken over chauffeurs en een eigen bus en auto.

doorlink home kids