ACTIEVE DAGBESTEDING

Elke dag genieten van de landelijke omgeving en de frisse buitenlucht. Lekker bezig zijn met werk dat ertoe doet. Je hoeft je geen dag te vervelen bij boerderij Griftenstein & Zorg.

Wij bieden een actieve dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking, autisme, ADHD of andere gedrags- of ontwikkelingsproblemen.

Pas je bij onze doelgroep en ben je tussen de 14 en 55 jaar? Dan ben je welkom bij onze dagbesteding.

Ook voor jongeren

Kun je een tijdje niet naar school omdat je hoofd te vol zit, de klas te druk is voor je of je even niet lekker in je vel zit? Als je 14 jaar of ouder bent kun je bij onze dagbesteding terecht.

Aan de slag

Stilzitten is er niet bij. Dankzij jou zijn de paarden verzorgd en ziet ons erf er schoon en netjes uit.

Werken op de boerderij

  • Stal. ‘s Ochtends zijn we druk met het verzorgen van de paarden en mesten we de stallen uit. Ook verzorgen we het erf. We geven bijvoorbeeld de planten water of blazen de bladeren weg. 
  • Keuken. Lekkere koekjes bakken, dat doen we natuurlijk in onze keuken. Soms maken we onze eigen lunch klaar of verzorgen we borrelhapjes voor bedrijven.
  • Klushok. Enthousiaste houtbewerkers timmeren opbergkratten en kasten in elkaar in ons klushok. Ook maken we soms meubels van pallets.

Werken buiten de deur

Ben je op zoek naar meer uitdaging? Onder onze begeleiding kun je taarten bakken bij Hotel Biltsche Hoek (Van der Valk). Of bij Villa Steinenburgh (Claris) helpen in de huishouding en een wandeling maken met de bewoners. Terwijl je zinvol werk doet, leer je hoe het is om in een bedrijf te werken. Misschien kun je zelfs zonder onze begeleiding aan de slag bij een van deze bedrijven!

IMG_3929_e Aktieve dagbesteding

Paardenprogramma

Onze lieve en betrouwbare paarden verzorgen doen we natuurlijk ook. We maken de stallen schoon en delen hooi en stro uit. En we zorgen ervoor dat de paarden genoeg beweging krijgen. Wekelijks krijg je een-op-een begeleiding met een paard, zodat je goed met paarden leert omgaan.

Sportprogramma

Om even bij te komen van het harde werken, trappen we samen een balletje of doen we andere sportieve activiteiten. Als je dat nodig hebt, krijg je individuele begeleiding om aan je conditie te werken. Eens in de twee weken leren we boksen met een boksleraar. Je leert omgaan met de grenzen van andere mensen en je leert je eigen grenzen kennen. Boksen is dus niet alleen goed voor je lijf maar ook voor je weerbaarheid.

Bij ons leer je wat

Leren over werken

We vinden het belangrijk dat je bezig bent met werk dat ertoe doet. Je leert welke werkzaamheden er op onze boerderij zijn en om taken uit te voeren. We oefenen om ons werk op tijd af te krijgen en om samen te werken.
Als je op een andere plek gaat werken leer je zelfs om in een bedrijf te werken. Hoe ga je daar met je collega’s om? Kun je taken zelfstandig uitvoeren? 

Leren over jezelf

Bij Griftenstein & Zorg leer je ook heel veel over jezelf:

  • sociale vaardigheden
  • emotionele vaardigheden
  • zelfredzaamheid
  • omgaan met gezag

Vind je nieuwe dingen spannend? Dat snappen wij. Daarom zorgen wij voor een veilige omgeving, zodat je nieuwe dingen durft te leren. Wat zul je trots zijn als je ziet wat je allemaal kunt straks!

Wanneer?

Maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 15.30 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Ook in de schoolvakanties (behalve de kerstvakantie).

Of lees eerst nog wat meer over ons aanbod.