LOGEERWEEKENDEN

Vriendschappen opbouwen en actief bezig zijn onder professionele begeleiding. Even een weekendje weg met vrienden en ontspannen. Daarvoor bieden wij onze logeerweekenden aan. Bovendien kunt u even op adem komen met wat tijd voor uzelf en uw andere kinderen.

Heeft uw kind een verstandelijke beperking, autisme of andere gedrags- of ontwikkelingsproblemen? Wij verwelkomen uw zoon of dochter in de leeftijd van 7 tot 23 jaar.

Persoonlijke begeleiding

Terwijl uw kind ontspant en geniet, werkt hij aan leerdoelen op zijn eigen niveau. Dit kan gaan om sociale of emotionele vaardigheden, of toewerken naar zelfstandigheid in het dagelijkse leven. Zo helpen wij uw kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen. De leerdoelen leggen we samen met u vast in een ondersteuningsplan.

Vakantieopvang schommel_square

Kleine, vaste groepen

Uw kind logeert met een vaste groep van vijf kinderen en twee begeleiders in een bungalow. Zijn huisgenoten zijn ongeveer even oud en functioneren op een vergelijkbaar cognitief en sociaal-emotioneel niveau. In deze kleine groep leert uw vriendschappen opbouwen en werkt hij aan zijn eigen leerdoelen.
Het bijzondere aan deze vaste groepsindeling is dat uw kind altijd in dezelfde groep kan blijven: hij groeit en ontwikkelt zich samen met zijn groepsgenoten.

Lekker actief

Ravotten in de buitenspeeltuin, zwemmen in het zwembad of een uitstapje maken? Elk huis kiest activiteiten die passen bij de kinderen en hun leerdoelen. Misschien komt uw kind wel thuis met verhalen over de rustige ochtend bij de visvijver of het leuke uitje naar de bioscoop! De meiden krijgen op zondag een bokstraining van onze boksinstructeur, om hun weerbaarheid te vergroten.

Plaatsing

Natuurlijk plaatsen wij uw kind heel zorgvuldig, zodat hij ook echt in een vaste en veilige groep logeert. Samen met u als ouder kijken we waar uw kind het beste tot bloei kan komen.

Begeleiding

Omdat wij een veilige omgeving en goede begeleiding zo belangrijk vinden, logeert uw kind zoveel mogelijk bij dezelfde begeleiders. Dit zijn altijd een pedagogisch geschoolde hoofdbegeleider en een stagiair of vrijwilliger. 

Waar

Op RCN vakantiepark ‘Het Grote Bos' in Doorn huren wij knusse bungalows. Hier logeert uw kind met zijn vier groepsgenoten en twee begeleiders in een bungalow.

Wanneer

Eens per maand logeren de jongens een weekend en eens per maand komen de meisjes een weekend in het vakantiepark in Doorn.

U brengt uw kind:

vrijdag om 15.45 uur en
zondag om 15.00 uur
haalt u hem weer op.

Is vervoer een probleem?
We denken graag met u mee.

Of lees eerst nog wat meer over ons aanbod.