HET TEAM VAN GRIFTENSTEIN & ZORG

fullsizeoutput_33b6

SUZANNE BAAN

OPRICHTER | ZORGMANAGER

Griftenstein & Zorg is ontstaan vanuit mijn liefde voor paarden en het willen begrijpen wat iemand beweegt. Zowel het fysieke bewegen als waarom mensen doen wat ze doen. Paarden helpen ons om onszelf beter te begrijpen. Daarom ben ik blij dat we beweging, zorg en paardencoaching bij elkaar hebben gebracht.

Dagelijks ondersteun ik onze begeleiders met de ervaring die ik als fysiotherapeut in de psychiatrie heb. Daarnaast ben ik het eerste aanspreekpunt voor ouders en gemeenten.

Mijn mooiste moment is elk jaar weer de Special Obstacle Run. Deelnemers overtreffen daar hun eigen verwachtingen en komen met een trotse grijns over de finish.

Hubert-Jan Peek

HUBERT-JAN PEEK

OPRICHTER | PENSIONSTALHOUDER

Als eigenaar van stal Griftenstein maak ik de zorgboerderij mogelijk. Veel mensen hebben het niet zo makkelijk. Ik wil graag iets doen en weggeven. De zorgboerderij is voor mij een manier om dat te doen.

We zijn gewoon met eigen geld gestart zonder subsidie. Alles wat binnenkomt, komt ten goede aan de deelnemers.

Mijn eerste ervaring met een paardenprogramma voor mensen met een beperking maakte een enorme indruk op mij. Het samenwerken met deze mensen geniet ik nog steeds van. Ze zijn zo puur en geven me zoveel energie.. Ze hebben ook geen dubbele agenda’s. Dat is niet altijd handig maar wel heerlijk.

IMG_3951_e Floor

FLOOR PETERS

VASTE BEGELEIDER | PEDAGOOG

Het leuke aan mijn werk bij Griftenstein & Zorg vind ik dat geen dag hetzelfde is. Ik werk met veel verschillende doelgroepen en verschillende diagnoses. Ik begeleid zowel de dagbesteding als de naschoolse opvang. Je komt mij ook tegen bij de intake- en evaluatiegesprekken.

De wisselwerking tussen de deelnemers en de paarden vind ik altijd weer bijzonder. Zo heeft een meisje door onze paarden geleerd hoe ze haar grenzen kon aangeven. Ook kon ze steeds beter vertellen waar ze in vastliep. Ik deed steeds meer een stapje terug omdat haar zelfvertrouwen en zelfkennis groeiden. Toen ik me realiseerde wat we samen bereikt hadden, kreeg ik een brok in m’n keel.

IMG_3949_e Carmen

CARMEN BOERTIEN

VASTE BEGELEIDER | PAARDENINSTRUCTEUR

Ouders ontlasten en kinderen en volwassenen een hele mooie dag bezorgen, dat is wat me elke dag energie geeft. Ook ben ik erg blij met het hechte team van Griftenstein & Zorg. Daarmee kunnen wij cliënten de beste zorg geven.

Naast paardeninstructeur ben ik ook als begeleider betrokken bij de dagbesteding, logeer- en vakantieopvang.

Werken met paarden vind ik fantastisch. Ik kan deelnemers laten zien: als jij gespannen bent, gaat het paard ook gespannen naast je lopen. Maar als je ontspant, gaat het paard ook ontspannen lopen. Dieren doen iets met je en door te kijken naar de reactie van het paard kan ik dat goed uitleggen.

MIRIAM FRANSSEN

BEHANDELAAR | PSYCHOLOOG

Op de zorgboerderij mag ik meedenken hoe we de behandeling en begeleiding vormgeven. Waar nodig behandel ik ook zelf cliënten.

Wat zo bijzonder is bij Griftenstein & Zorg is dat we heel individueel naar de deelnemers kijken: wat speelt er en wat hebben ze nodig? Vervolgens kunnen we heel goed daarbij aansluiten met de begeleiding die we hen bieden.

Als team werken we heel leuk samen. We doen het voor de deelnemers en staan altijd open voor verbeteringen. En als ik dan een kind zie dat individueel met de paarden bezig is, en ik zie hem helemaal ontspannen, de wereld om zich heen vergeten, dan geniet ik het meest. Want daar doen we het voor.

IMG_3967_e

LARISSA CALIS

ASSISTENT BEGELEIDER

Ik draai verschillende groepen, naast een hoofdbegeleider. Zo heb ik een groep bij de vrijetijdsbesteding, dagbesteding en de naschoolse begeleiding. Als begeleider vertel ik wat cliënten kunnen gaan doen en als ze vastlopen help ik.

Werken bij Griftenstein vind ik ontzettend leuk. Ik ben als stagiair binnengekomen en nu ben ik weer aan een nieuwe opleiding begonnen tot persoonlijk begeleider. Werken met cliënten, samen groeien, lol met elkaar maken, dat maakt het heel erg leuk.

Voor mij is een dag geslaagd als ze de deelnemers vrolijk naar huis gaan omdat ze lekker en goed gewerkt hebben. Dat ik er voor hen was en daar een steentje aan bij mocht dragen, daar geniet ik van.

DEBBY HARTMAN

BOKSINSTRUCTRICE | COACH

Bij Griftenstein & Zorg geef ik de jongvolwassenen boksles. Ook ga ik naar de logeerweekenden voor de meisjes om hen te leren boksen. Zo’n boksles draait om leren samenwerken, trots zijn op jezelf, elkaar vertrouwen, je kracht aanpassen aan de ander. 

Hier heb ik echt geleerd om kleine successen te vieren. De deelnemers zijn altijd blij en energiek. Ook op dagen dat ik moe aankom, ga ik altijd met een volle bak energie naar huis.

Een groot moment was toen we deelnemers een boksdiploma gaven. We maakten er een feestje van en nodigden zelfs de krant uit. Die mensen waren zo trots!

Wil je meer over mij weten? Kijk dan op mijn website.

IMG_3943_e Karlijn

KARLIJN MENTEN

BEHANDELAAR | ORTHOPEDAGOOG

Als er behoefte is aan meer specialistische begeleiding of behandeling, word ik ingevlogen. Dan denk ik mee met de begeleiders of ik geef individuele behandeling. Ook werk ik direct met de cliënten als paardencoach.

Griftenstein is een enthousiaste organisatie met een positieve sfeer. Dat werkt aanstekelijk. Ik vind mijn werk dan ook hartstikke leuk.

Toen ik een keer ging meekijken bij het paardenprogramma van de dagbesteding, heb ik ontzettend gelachen. We waren nog niet begonnen, maar een cliënt stond ineens voor onze neus met een paard in zijn hand. Die had hij zelf uit de stal gehaald, met het idee: we gaan het paardenprogramma doen, dus dan heb ik een paard nodig. De reactie van de begeleiders was heel leuk en positief: je hebt gelijk, maar zet hem nu nog even terug in de stal.

De vrijwilligers van Griftenstein & Zorg

ONZE VLIEGENDE KIEPEN

Naast ons team hebben we een groep parttimers, ZZP’ers, vrijwilligers en stagiaires. Zij zijn de helpende handen voor onze vaste begeleiders, bijvoorbeeld door te helpen tijdens uitstapjes.

Wij zijn heel erg blij met al deze betrokken enthousiastelingen. Dankzij hen kunnen we de zorg bieden die nodig is.