HET TEAM VAN GRIFTENSTEIN & ZORG

JantineKok

JANTINE KOK

VASTE BEGELEIDER LAND & DIER

Ik bedenk leuke creatieve activiteiten voor de kinderen en jongvolwassenen. Soms gaan we bakken of werken we met hout, papier of klei. Het maakt niet uit, als we maar een gezellige middag hebben en de cliënten iets leren.

Het geeft mij heel veel voldoening dat we bij Griftenstein & Zorg de tijd nemen om uit te zoeken wat bij iedere cliënt past. Zo was er laatst een meisje dat heel moeilijk te motiveren is. Uiteindelijk ontdekte ik dat ze heel veel plezier had bij het boksen met ballonnen. Als ik dan ook nog een beetje met haar meedoe en wat ga plagen kan ik echt contact met haar maken. Dat geeft mij zoveel energie.

IMG_3951_e Floor

FLOOR PETERS

VASTE BEGELEIDER | PEDAGOOG

Het leuke aan mijn werk bij Griftenstein & Zorg vind ik dat geen dag hetzelfde is. Ik werk met veel verschillende doelgroepen en verschillende diagnoses. Ik begeleid zowel de dagbesteding als de naschoolse opvang. Je komt mij ook tegen bij de intake- en evaluatiegesprekken.

De wisselwerking tussen de deelnemers en de paarden vind ik altijd weer bijzonder. Zo heeft een meisje door onze paarden geleerd hoe ze haar grenzen kon aangeven. Ook kon ze steeds beter vertellen waar ze in vastliep. Ik deed steeds meer een stapje terug omdat haar zelfvertrouwen en zelfkennis groeiden. Toen ik me realiseerde wat we samen bereikt hadden, kreeg ik een brok in m’n keel.

IMG_3949_e Carmen

CARMEN BOERTIEN

VASTE BEGELEIDER LOCATIE STAL

Ouders ontlasten en kinderen en volwassenen een hele mooie dag bezorgen, dat is wat me elke dag energie geeft. Ook ben ik erg blij met het hechte team van Griftenstein & Zorg. Daarmee kunnen wij cliënten de beste zorg geven.

Naast paardeninstructeur ben ik ook als begeleider betrokken bij de dagbesteding, logeer- en vakantieopvang.

Werken met paarden vind ik fantastisch. Ik kan deelnemers laten zien: als jij gespannen bent, gaat het paard ook gespannen naast je lopen. Maar als je ontspant, gaat het paard ook ontspannen lopen. Dieren doen iets met je en door te kijken naar de reactie van het paard kan ik dat goed uitleggen.

MIRIAM FRANSSEN

BEHANDELAAR | PSYCHOLOOG

Op de zorgboerderij mag ik meedenken hoe we de behandeling en begeleiding vormgeven. Waar nodig behandel ik ook zelf cliënten.

Wat zo bijzonder is bij Griftenstein & Zorg is dat we heel individueel naar de deelnemers kijken: wat speelt er en wat hebben ze nodig? Vervolgens kunnen we heel goed daarbij aansluiten met de begeleiding die we hen bieden.

Als team werken we heel leuk samen. We doen het voor de deelnemers en staan altijd open voor verbeteringen. En als ik dan een kind zie dat individueel met de paarden bezig is, en ik zie hem helemaal ontspannen, de wereld om zich heen vergeten, dan geniet ik het meest. Want daar doen we het voor.

Jorieke Kamp ambulant begeleider

JORIEKE KAMP

AMBULANT BEGELEIDER

Er speelt heel veel achter de voordeuren van onze cliënten. Daar kwam ik achter toen ik bij de logeerweekenden betrokken raakte. De behoefte aan thuisbegeleiding is soms groot.

Soms kom ik daarom ’s avonds eten bij een gezin om te zien hoe het er dan thuis aan toegaat. Een andere keer ga ik voetballen met mijn cliënt en alle broertjes en zusjes, doen we een spel met elkaar rond emotieregulatie of breng ik de boosheid tussen ouder en kind in kaart.

Het is mooi om te zien wat we met onze aandacht en begeleiding kunnen bereiken. Ik denk aan een meisje van 10 dat zich ‘anders’ voelde en aan zichzelf twijfelde. Daardoor was ze thuis vaak boos. Toen we dit bespraken vertelden haar ouders dat ze voor hen helemaal niet zo ‘anders’ was. Er brak meteen een grote lach op haar gezicht door, dat gaf haar zoveel zelfvertrouwen.

Griftenstein en Zorg Hasse

HASSE VAN BEKHOVEN

VASTE BEGELEIDER | ORTHOPEDAGOOG

Ik ben hoofdbegeleider bij de vrijetijdsbesteding en naschoolse begeleiding. Ook doe ik intake- en evaluatiegesprekken van de kinderen.

Als het nodig is regel ik dat de zorg tussen school, thuis en de zorgboerderij goed op elkaar aansluiten. Zo maken we de de begeleiding voor het kind duidelijker.

Bij Griftenstein en Zorg zie ik dat paarden een goede invloed op de kinderen hebben en daar geniet ik van. Een paard oordeelt niet. Hierdoor hoeft een kind niet bezig te zijn met wat anderen van hem of haar denken. Daardoor ontspannen veel kinderen als ze bij de paarden zijn.

Het deed mij ook enorm goed om te horen dat een meisje aansluiting bij leeftijdsgenootjes vond doordat ze zich hier niet de enige voelde die 'anders' is.

IMG_3943_e Karlijn

KARLIJN MENTEN

BEHANDELAAR | ORTHOPEDAGOOG

Als er behoefte is aan meer specialistische begeleiding of behandeling, word ik ingevlogen. Dan denk ik mee met de begeleiders of ik geef individuele behandeling. Ook werk ik direct met de cliënten als paardencoach.

Griftenstein is een enthousiaste organisatie met een positieve sfeer. Dat werkt aanstekelijk. Ik vind mijn werk dan ook hartstikke leuk.

Toen ik een keer ging meekijken bij het paardenprogramma van de dagbesteding, heb ik ontzettend gelachen. We waren nog niet begonnen, maar een cliënt stond ineens voor onze neus met een paard in zijn hand. Die had hij zelf uit de stal gehaald, met het idee: we gaan het paardenprogramma doen, dus dan heb ik een paard nodig. De reactie van de begeleiders was heel leuk en positief: je hebt gelijk, maar zet hem nu nog even terug in de stal.

Susanne Baan Griftenstein en Zorg

SUZANNE BAAN

OPRICHTER | ZORGMANAGER

Griftenstein & Zorg is ontstaan vanuit mijn liefde voor paarden en het willen begrijpen wat iemand beweegt. Zowel het fysieke bewegen als waarom mensen doen wat ze doen. Paarden helpen ons om onszelf beter te begrijpen. Daarom ben ik blij dat we beweging, zorg en paardencoaching bij elkaar hebben gebracht.

Dagelijks ondersteun ik onze begeleiders met de ervaring die ik als fysiotherapeut in de psychiatrie heb. Daarnaast ben ik het eerste aanspreekpunt voor ouders en gemeenten.

Mijn mooiste moment is elk jaar weer de Special Obstacle Run. Deelnemers overtreffen daar hun eigen verwachtingen en komen met een trotse grijns over de finish.

De vrijwilligers van Griftenstein & Zorg

ONZE VLIEGENDE KIEPEN

.

Naast ons team hebben we een groep parttimers, ZZP’ers, vrijwilligers en stagiaires. Zij zijn de helpende handen voor onze vaste begeleiders, bijvoorbeeld door te helpen tijdens uitstapjes.

Wij zijn heel erg blij met al deze betrokken enthousiastelingen. Dankzij hen kunnen we de zorg bieden die nodig is.

Op zoek naar leuke begeleiders

Ben jij enthousiast over Griftenstein en Zorg? Zou jij mee willen doen met ons team?

Wij zijn altijd op zoek naar leuke begeleiders.

Neem gerust contact met ons op, dan kijken we wat er op dit moment mogelijk is.