VRIJETIJDSBESTEDING

Op de vrije woensdagmiddag of zaterdag samen spelen, met dieren omgaan en nieuwe vrienden maken: dat kan uw kind doen op onze zorgboerderij als vrijetijdsbesteding.

Wij bieden vrijetijdsbesteding aan schoolgaande kinderen met een verstandelijke beperking, autisme, ADHD of andere gedrags- of ontwikkelingsproblemen. Uw kind is welkom in de leeftijd van 7 tot 17 jaar.

Ontspanning en ontwikkeling

Op onze zorgboerderij beleeft uw kind een ontspannen en uitdagende dag, met activiteiten die bij hem passen. Spelenderwijs ontwikkelt uw kind zich en vergroot hij zijn zelfredzaamheid. Om uw kind zo goed mogelijk te helpen om verder tot bloei te komen, stellen we samen met u een ondersteuningsplan op. Daarin leggen we vast waar we rekening mee moeten houden bij uw kind en waar zijn ontwikkelmogelijkheden liggen.

PHOTO-2022-05-17-14-11-20

Lekker actief

De hele dag trekt uw kind op met kinderen die zoveel mogelijk bij zijn eigen ontwikkelingsniveau en interesses passen.  In een klein groepje voelt uw kind zich veilig en haalt hij het maximale uit zichzelf. En we doen natuurlijk allerlei leuke dingen.

Dieren

Bij onze vrijetijdsbesteding zorgt uw kind voor de dieren door hen te voeren of te verzorgen. Uw kind komt helemaal tot rust door het contact met dieren. Daarnaast leert uw kind het effect van zijn gedrag op het dier. Zo leert hij bijvoorbeeld een paard door de juiste lichaamshouding en communicatie te begeleiden.

Sport, spel en speelbos

Lekker samen sporten of in ons speelbos spelen: bij ons zit uw kind niet stil! Terwijl hij geniet van het spel, leert hij ongemerkt vaardigheden bij het samen spelen en om hulp vragen.

Creatief en lunch

Wie wil, kan een kunstwerk maken of koekjes bakken. En als het lunchtijd is bereiden we gezellig samen de maaltijd voor. Uw kind leert snijtechnieken en ontwikkelt zo zijn fijne motoriek.

Wanneer

Uw kind kan 1 à 2 keer per maand komen spelen op zaterdag van 9.15 - 16.00 uur en op woensdagmiddag van 12.30 - 17.00 uur. Samen met u spreken we af op welke dagen uw kind komt.

Tijdens de vakanties is uw kind welkom bij onze vakantieopvang. Er is dan geen vrijetijdsbesteding.

Of lees eerst nog wat meer over ons aanbod.